Berlinderby

Det är nästan på dagen (9 november 1989) 30 år sedan som Berlinmuren föll. För första gången på 43 år ska det, i Bundesliga, spelas ett derby i Berlin. Öst möter Väst. Union mot Hertha. Matchodds har självklart synat detta historiska derby och funnit ett mycket intressant spelvärde.

Båda lagen kommer från cupmatcher i DFB-Pokal i veckan och båda två gick vidare. Union hade dock sin match redan på tisdagen medan Hertha fick besök av 30 000 (!) Dynamo Dresden-supportrar på onsdagskvällen. En match som dessutom varade i 120 minuter plus straffar.

Union Berlin har spelat fyra hemmamatcher så här långt i årets Bundesliga. Laget vann premiären mot Dortmund (3-1) samt mot den stora sensationen så här långt, Freiburg (2-0). Därefter mötte laget Bayern München på bortaplan där det dock blev förlust med 1-2. En match där de mycket väl hade kunnat få med sig en pinne. Sebastian Andersson missade bl.a. en straff.

Hertha Berlin kommer som sagt från en seger i DFB-Pokal mot Dresden men dessförinnan förlorade laget hemma mot Hoffenheim med 2-3. På bortaplan har Hertha raden 1-2-2 i Bundesliga. Därutöver har laget spelat stundtals bländande men samtidigt deltagit i matcher som om de vore statister. Hertha är med andra ord väldigt svåra att analysera.

Det här är som sagt ett derby mellan två klubbar som aldrig har möts i Bundesliga. Med tanke på den historiska laddning som finns i den här matchen, att det är ett urstarkt hemmalag, den extravila som Union har fått samt med anledning av att Stadion An der Alten Försterei kommer koka till bristningsgränsen, ser jag inget annat än att Union kommer göra en maxprestation. Således är jag inne på den raka ettan. Spelbolagen har Hertha som knappa favoriter. Därmed tackar jag och tar emot för det fina spelvärdet som ges på hemmalaget!

Match: Union Berlin – Hertha Berlin
Liga: Bundesliga
Avspark: 2/11 kl. 18:30
Spel: Union Berlin
Odds: 2.85*
Spela hos: Bethard
*Aktuellt odds 2/11 kl. 17:30

Tack för att ni tog er tid!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit