Speltips 8/11 – Bundesliga och Zweite

Gårdagen avslutades med att Marcus Thuram frälste sitt Gladbach samt Matchodds på tilläggstid i såväl matchen som speltipset. Räkna med att sonen till den gamla världsmästarbacken, Lilian Thuram, kommer inbringa Gladbach 1-1.5 miljarder SEK när det väl blir dags för försäljning. En vecka går fort, framför allt när det är europacup mitt i veckan och vips var vi framme vid veckans höjdpunkt, nämligen ligafotboll i Tyskland! Jag har synat fredagens matcher och kommit fram till följande.

 

Dynamo Dresden – Wehen Wiesbaden

Zweites, just nu, två sämsta lag möts i en ångestmatch under fredagskvällen. Dynamo Dresden har trots sin omtalade DFB-Pokalmatch mot Hertha Berlin (4-3 e. str) en riktigt usel trend med fem raka förluster i ligan. Wehen har däremot vänt sin förlusttrend och åker till Dresden med 2-3-0 på senaste fem matcher.

Om vi synar matchen längs med sömmarna så har Dresden otvivelaktigt en bättre trupp och större potential och SKA sluta högre upp i tabellen än nykomlingen Wehen. Wehen har dock hittat ett vinnande koncept i de senaste matcherna där de i princip spelar helt utan eget bollinnehav och spelar kontringsfotboll med 3-4 spelare.

Jag tror dock inte att Wehens spelidé håller i längden då Zweite är en så pass kvalitativ liga där det krävs att du har ett eget spel om du ska orka med alla tuffa matcher.

Ser vi till inbördesmöten så har Dresden klar fördel med 3-2-1 på de senaste sex matcherna mot Wehen. Framför allt har Dresden varit starka hemma då de vunnit med såväl 3-0 som 4-0.

Till den här matchen får Dresden tillbaka sin vänsterspringare Kreuzer samt rutinerade Ebert på det centrala mittfältet. Sedan cupmatchen är även nyförvärvet Jeremejeff tillbaka vilket är viktigt för Dresdens anfallsspel.

Wehen dras med en del avbräck till mötet då assistkungen Aigner är avstängd på grund av sin spark mot VAR-monitorn i senaste matchen mot Hamburg. Utöver Aigner saknas troligen även Rivero och Tietz, vilket slår hårt mot Wehen som förfogar över en relativt tunn trupp.

Dynamo Dresden är i mina ögon alldeles för bra för att placera sig på en jumboplacering och när laget nu fått tillbaka viktiga spelare från skador är det dags att börja vinna matcher igen. Wehen har haft turen på sin sida i sina senaste matcher och jag har mycket svårt att se att laget ska klara sig kvar i Zweite. Spelbolagen håller mycket riktigt Dresden som favoriter men det rimliga hade varit en oddssättning på runt 1.7-1.8 för en Dresden-vinst. När vi istället erbjuds ett rejält överodds på över 2x pengarna på en hemmavinst är jag inte sen att hugga den raka ettan!

 
 

Match: Dynamo Dresden – Wehen Wiesbaden

Liga: 2. Bundesliga

Avspark: 8/11 kl. 20:30

Spel: Dynamo Dresden

Odds: 2.11*

Spela hos: Nordicbet

*Aktuellt odds 8/11 kl. 10:00

 

 

FC Köln – Hoffenheim

Ett lag i en negativ spiral möter ett av Bundesligas formstarkaste lag. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Ja, av flera anledningar!

Kölns tränare Beierlorzer är starkt ifrågasatt efter lagets tunga inledning i ligan samt uttåget mot Regionalliga-gänget Saarbrücken i förra veckan. Dessutom har laget haft stora problem med målskyttet då Jhon Cordoba har gått mållös i 25(!) raka matcher trots att han köptes för relativt stora pengar. I senaste matcher gick vänsterbacken Katterbach sönder och han blir borta resten av säsongen. Det innebär att Hector flyttas tillbaka till backlinjen vilket kommer innebära en förstärkning defensivt men som helhet får Köln ett väldigt tunt mittfält.

Hoffenheim har behövt en liten startsträcka efter Nagelsmanns farväl men nu har laget verkligen tuggat igång. Faktum är nämligen att de har fem raka vinster och då har de bl.a. vunnit borta på Allianz Arena! I senaste matchen mötte de Paderborn och det var verkligen kattens lek med råttan. Köln är i mina ögon i samma nivå som Paderborn i nuläget och därmed talar verkligen allt för Hoffenheim.

Hoffenheim har även fin inbördesstatistik mot Köln då de har raden 3-1-0 i fyra senaste mötena.

När jag synar 1X2-marknaden är det nästan så att jag håller på att tappa hakan. Vi erbjuds nämligen 2.70x pengarna på den raka tvåan, ett otroligt fint spelvärde!

 
 

Match: FC Köln – Hoffenheim

Liga: Bundesliga

Avspark: 8/11 kl. 20:30

Spel: Hoffenheim

Odds: 2.70*

Spela hos: Bethard

*Aktuellt odds 8/11 kl. 10:00

Tack för att ni tog er tid!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit