Äntligen måndag och vi kan summera en strålande helg rent spelmässigt. Ni som ryggat mina speltips i Tyskland kan med glädje konstatera att fyra av dem gick in medan två registrerades som ”push”, dvs pengarna tillbaka. Ett riktigt trevligt utfall.

Denna måndag har jag spanat in ett fint spelvärde i Zweite. Det är nämligen så att VfL Osnabrück tar emot Arminia Bielefeld hemma på Stadion an der Bremer Brücke.

Osnabrück parkerar för närvarande på plats 13 i tabellen. Laget är som bekant nykomlingar i Zweite och stundtals har laget imponerat enormt. Den senaste tiden har dock lagets prestation gått ned avsevärt. På de senaste tre matcherna har laget nämligen endast lyckats få med sig en pinne. Senast kommer laget från en förlust mot bottenlaget Wiesbaden Wehen. Att förlora mot Wehen är inte bra, men att inte lyckas få till ett enda skott på mål under 90 minuters fotboll är riktigt uselt. Sedan den matchen har laget spelat en träningsmatch mot Ahlen (5-1) för att få igång offensiven.

Osnabrücks skadesituation är inte heller den bästa då de ser ut att sakna sex spelare till måndagskvällen. Därtill kan lagets skyttekung, Marcos Alvarez, komma att saknas då han har haft influensa i helgen.

Tittar vi på Arminia Bielefeld så ser vi ett lag med en oerhört potent offensiv. Faktum är att det endast är ledande Hamburg (21) som har gjort fler mål än Bielefeld (19) denna säsong. Som helhet är det dessutom ett oerhört svårslaget lag och för det fall laget vinner under måndagskvällen kommer de endast att vara två poäng efter Hamburg.

Bielefeld är så här långt Zweites bästa bortalag då de har utfallet 3-1-0 på de fyra matcher som spelats på bortaplan. Bielefeld inkasserade sin första förlust för säsongen i förra omgången mot Stuttgart efter att skyttekungen Fabian Klos (6 mål) dragit på sig två gula kort. Dessförinnan har laget radat upp idel segrar och oavgjorda resultat. På tal om Klos så missar han matchen mot Osnabrück. Laget har dock bra täckning offensivt och vänsterlöparen Voglsammer (4 mål) förväntas ta plats centralt. I övrigt ser skadesituationen klart hanterbar ut för gästerna. Lagets tränare Uwe Neuhaus har dessutom ett riktigt bra facit gentemot Osnabrück då han på nio matcher har fått med sig sex vinster, två oavgjorda samt en förlust.

Spelmarknaden värderar självklart Arminia Bielefeld som favoriter i mötet. Mot bakgrund av ovan redogjorda omständigheter är det i mina ögon ingenting som talar för att Osnabrück ska kunna ta en pinne mot ett av ligans absolut bästa och formstarkaste lag. Det jag istället fastnat för är hur generöst oddset är på den raka tvåan. Faktum är att Unibet ger hela 2.38x pengarna för en Bielefeld-vinst, vilket är otroligt bra.

Match: VfL Osnabrück – Arminia Bielefeld
Liga: 2. Bundesliga
Avspark: 7/10 kl. 20:30
Spel: Arminia Bielefeld
Odds: 2.38*
Spela hos: Unibet
*Aktuellt odds 7/10 kl. 09:00

Tack för att ni tog er tid!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit