Speltips 4-6/11 Zweite och Champions League

Efter en otroligt trevlig helg med fina vinster i såväl Hoffenheim, Fürth som Union Berlin är det dags att syna veckans matcher. Jag har hittat trevliga spelvärden i såväl Zweite som i veckans Champions League-omgång.

VfL Bochum – Nürnberg

Den tolfte omgången av Zweite avslutas med att Bochum tar emot Nürnberg. Som ni säkert vet spelade båda lagen matcher DFB-pokal i förra veckan. Bochum tappade 1-0 till 1-2 i matchens allra sista minuter mot Bayern München medan Nürnberg torskade på straffar mot Dritte-laget Kaiserslautern. Jag kikade på båda matcherna och var lika imponerade av Bochum som jag var förbryllad över Nürnbergs dito. Faktum är nämligen att Nürnberg var totalt utspelad mot Kaiserslautern och det var ett individuellt misstag från Lauterns målvakt som gjorde att matchen gick till förlängning.

Bochum har haft oerhört svårt att vinna matcher i Zweite denna säsong trots en rad goda insatser. Laget ligger nästsist med nio pinnar medan Nürnberg ligger i mitten av tabellen med 14 inspelade poäng. Ser vi till Bochums hemmastatistik har laget fem oavgjorda av fem möjliga. Ingen av matcherna har innehållit färre än fyra mål vilket säger en hel del om problemen bakåt. Jag var dock oerhört imponerad över lagets insats mot Bayern och tyckte mig skönja en bättre defensiv. Sitter den borde nästa vinst inte vara allt för långt borta sett till att laget gjort totalt 13 mål på fem matcher på hemmaplan.

Nürnberg har 1-1-2 på bortaplan i Zweite denna säsong. Till denna match saknas uppemot sju spelare. Jag tycker inte att det är mycket som talar för Nürnberg i denna match. Framförallt sett till deras usla insats i förra veckan.

Bochum har även fördel i inbördesmöten med tre vinster, två oavgjorda och en förlust på de sex senaste mötena.

Mot denna bakgrund vänder jag mig mot en etta på 1X2-marknaden och trots att oddset dalat en del är det stort spelvärde på Bochum. Faktum är nämligen att vi får 2.5x pengarna för en Bochum-vinst, vilket är riktigt bra!

 

Match: VfL Bochum – Nürnberg

Liga: 2. Bundesliga

Avspark: 4/11 kl. 20:30

Spel: VfL Bochum

Odds: 2.50*

Spela hos: Bethard

*Aktuellt odds 4/11 kl. 13:00

 

 

Zenit St. Petersburg – RasenBallsport Leipzig

Den fjärde omgången av Champions Leagues gruppspel sätts igång med en riktigt fin match på andra sidan Östersjön. I grupp G är det fyra lag inom tre poäng och Leipzig leder i detta nu.

Jag ska vara transparent med att jag inte ser Zenits matcher i ligan men däremot har jag koll på lagets europacup-prestationer. Senast mötte laget just Leipzig och även om det bara blev 2-1 till tyskarna så var det stor fördel för Leipzig både sett till skapade målchanser och spelövertag. Rimligen borde mötet slutat med tre eller fler måls vinst för Leipzig sett till lagets prestation.

Efter deras möte har Leipzig, bortsett från en förlust mot Freiburg (2-1) gått fram som en ångvält och förra veckan vann laget mot Wolfsburg (1-6) och Mainz (8-0)! Det är med andra ord knallform på Bundesligas bästa lag från öst.

Zenit leder den ryska ligan med tre poäng och har god form. Dock saknar laget såväl Malcolm. Kokorin samt förstemålvakten Andrey Lunev i detta möte.

Sett till RB Leipzigs knallform, att laget är bättre än Zenit på pappret samt att Zenit saknar tre viktiga spelare, anser jag att det är stort spelvärde på bortalaget. Spelbolagen har nämligen Leipzig som relativt knappa favoriter vilket gör att vi får närmare 2.5x pengarna på en Leipzig-vinst.

 

Match: Zenit St. Petersburg – RasenBallsport Leipzig

CL: Grupp G (Omgång 4)

Avspark: 5/11 kl. 18:55

Spel: RasenBallsport Leipzig

Odds: 2.45*

Spela hos: Unibet

*Aktuellt odds 4/11 kl. 13:00

 

 

Dortmund – Inter

Förra omgången satt den raka ettan i detta möte till ett väldigt fint odds. Även i returmötet är jag inne på den raka ettan.

Det här är nämligen två lag i mycket bra form men om jag ska lyfta något specifikt så är det Dortmunds hemmafacit. Faktum är nämligen att laget har tre raka vinster på Signal Iduna Park och då har laget mött ligaledarna Gladbach vid två tillfällen (DFB-Pokal) samt gedigna Wolfsburg.

Även Inter har riktigt bra form då laget skyggar Juventus i ligatoppen. Conte har verkligen satt grundspelet och Lukaku ser närmast pånyttfödd ut.

Denna grupp leds i nuläget av Barcelona som har sju pinnar. Såväl Inter som Dortmund har fyra pinnar och mycket talar för att det blir detta möte som avgör vem som gör Barcelona sällskap i slutspelet.

Mot bakgrund av att Dortmund är fruktansvärt starka på hemmaplan samt att Favre har satt defensiven riktigt bra, tror jag på en hemmavinst. Spelbolagen har självfallet Dortmund som favoriter i mötet men när oddsen ligger på över 2x pengarna ser jag inget annat än ett stort spelvärde. Hemmaplansfördelen kommer nämligen fälla avgörandet i detta möte.

 

Match: Dortmund – Inter

CL: Grupp F (Omgång 4)

Avspark: 5/11 kl. 21:00

Spel: Dortmund

Odds: 2.05*

Spela hos: Unibet

*Aktuellt odds 4/11 kl. 13:00

 

 

Bayern München – Olympiakos

Sent igår meddelade Uli Hoeness samt Karl-Heinz Rummenigge att klubben valt att sparka Niko Kovac. Personligen kan jag tycka att det är alldeles förhastat sett till att Niko tog hem dubbeln förra säsongen samt att det inte är han som ska hållas ansvarig för att klubben hållit kvar vid Robbery, Boateng samt Müller alldeles för länge. Bayern har denna säsong haft höga höjder i form av 7-2 borta mot Tottenham men också presterat blekt på inhemsk nivå. Senast blev det som sagt förlust mot Eintracht Frankfurt med 5-1.

Nu tar man sig an grekiska Olympiakos där Bayern vann bortamötet med 3-2. Utöver detta har laget idel vinster och toppar gruppen före Tottenham.

Ser vi till historiken har Bayern mött Olympiakos hemma vid ett tillfälle tidigare (2015). Då blev det klara 4-0 till hemmalaget, trots ett tidigt rött kort för Badstuber i andra halvlek.

När storklubbar byter tränare brukar det ofta komma en positiv reaktion de första 3-4 matcherna innan verkligheten sätter sig ordentligt. Jag tror således på en rejäl överkörning och ser ett stort spelvärde i att Bayern vinner detta möte ett flertal mål. Därav kikar jag framförallt på asian handicap -2.5. Det betyder att laget ska vinna med minst tre mål för att spelet ska sitta. Det tycker jag är fullt rimligt och ser vi till oddsen ger spelbolagen en bra bit över 2x pengarna för detta spel, vilket är otroligt generöst.

 

Match: Bayern München – Olympiakos

CL: Grupp B (Omgång 4)

Avspark: 6/11 kl. 18:55

Spel: Bayern München med ah -2.5

Odds: 2.32*

Spela hos: Nordicbet

*Aktuellt odds 4/11 kl. 13:00

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit