Matchodds Banner odds betting (Spelskola live odds)

 

Betta live och spela på sport med bättre information till högre odds

 
Det finns tillfällen då det är bra att spela pre-match, innan avspark, till exempel om du sitter på bra förhandsinfo. När den infon blir känd finns det givetvis risk att oddsen sjunker rejält. Då är det skönt att ha fått in sitt spel till högsta möjliga odds.
 

Men med lite is i magen finns det ofta ännu bättre tillfällen att spela — och det är att spela live när matchen har sparkat igång.

 
Det finns många fördelar med att betta live:

• Du har all info serverad framför dig
• Du kan vänta och se hur matchen utvecklar sig
• Du kan vänta in betydligt bättre odds
• Du kan ändra dig och välja ett annat spel
• Du får pengarna direkt spelet är vunnet
• Du kan även avstå helt från att spela — en stor fördel jämfört med att låsa upp spelet innan matchen

 

När ett odds först kommer ut på marknaden så är infon knapphänt. Då är oddsen framförallt baserade på statistik. Sen kommer oddsen röra sig och justeras när det kommer in fler och fler spel på matchen. Spelas det tungt på ena laget så sjunker oddset på dem, medan oddsen på motståndarlaget stiger. Samma gäller även för andra spelformer som över/under.

När matchen sparkar igång så stänger marknaden, och just då anses oddsen vara som mest korrekta. Spelade du till ett högre pris så kan du vara nöjd med ditt spel, men om oddsen har stigit sen du spelade så klev du inte in i rätt tid.
 

Men det är nu det spännande börjar: Livebettingen öppnar

När matchen drar igång så utgår spelbolagen från oddsen vid avspark, och därefter justeras de hela tiden ju längre matchen går.


För att förklara det enkelt tar vi exemplet över/under 2.5 mål.
 Läs mer om över/under här

Vid avspark återstår 90 minuters speltid att göra mål på. En kvart in i matchen återstår bara 75 minuter, och då är alltså sannolikheten mindre att linan ska täckas. Därför stiger oddsen på överspelet och underspelet sjunker.

När man håller koll på livespelen så kommer det också dyka upp nya linor. Så helt plötsligt kanske du kan spela över 2 mål, över 1.5 mål eller över 1 mål till samma pris du hade fått för över 2.5 innan avspark.

Är matchen böljande med mycket chanser så har du guldläge. De flesta liveoddsen sköts nämligen automatiskt och tar bara hänsyn till de stora faktorerna som tid, röda kort och liknande. Att ett lag pressar har de automatiserade systemen svårt att uppfatta.
 
Samma princip gäller för 1X2 och asian handicap: ju längre in i matchen det är lika mellan lagen ju mer sjunker oddsen på krysset, och vinnaroddsen stiger på respektive lag. Även det kan ge kanonbra odds på din favorit att vinna matchen.

OBS! Om du spelar asian handicap live så anses matchen stå 0-0 vid tidpunkten du lägger spelet. Allt annat anses vara glömt, även om ena laget leder med 3-0.

Asian goal lines förblir däremot som de är, och då behöver du inte tänka 0-0 från tiden du placerade ditt livebet.
 
Du behöver inte välja att enbart spela pre-match eller live. Det är två spelformer som kompletterar varandra bra, och båda fyller sitt syfte. Prova på att lägga ett gäng livespel och bokför dem noga så får du fort en känsla av var du är mest framgångsrik.

De flesta duktiga spelare vinner fler spel och mer pengar när de spelar live, men det finns alltid en risk att påverkas känslomässigt och frångå sin strategi att lägga välinformerade spel till bästa möjliga odds vid rätt tidpunkt. Spela inte på impuls. Ta dig tiden att tänka efter noga innan varje spel du lägger så hinner du ta ett bra beslut.
 
Följ oss gärna på Twitter där vi postar våra egna livebet.
 
Lycka till med liveoddsen!
 

Spelbolag med bra odds och livebetting

• Unibet – Sätt in 100 kr och spela med 600 kr
• Bethard – 1000 kr i bonus
• Betser – 100 kr utan omsättningskrav