Matchodds tips odds betting (Spelskola)
Fem snabba tips för att vinna på betting

 

Har du funderat på varför några få vinner pengar vecka efter vecka och andra förlorar? Handlar det om skicklighet, tur eller rätt kontakter – eller är det faktiskt någonting helt annat som påverkar resultaten?

Om sanningen ska fram så är det svårt att vinna på betting. De flesta går plus minus noll, eller förlorar så småningom. Spelbolagen har en fördel redan från början.

Vad du måste göra är att minimera det överläget genom att ta kontroll över ditt spelmönster. Gör du det på rätt sätt så kommer saker börja gå din väg.

 

1. Välj en insatsstrategi (och håll dig till den)

Det finns många sätt att hantera sin spelkassa på. De flesta är … kassa!
Går du all in varje bet (många gör faktiskt så) har du tur om du håller dig flytande över en helg. Rekordet på 10 000 matematiska simuleringar var 17 raka vunna spel innan allt var förlorat.

Det finns många metoder där du höjer insatsen för att kompensera efter varje förlust (Martingale och Fibonacci). Den stora nackdelen är att efter ett par förluster tar du enorma risker för att vinna tillbaka den lilla insatsen du började med. Det finns en liten chans att du inte kommer gå bankrutt med de här metoderna men du kommer garanterat gå med förlust.

Det finns bara två vettiga insatsstrategier – fasta och proportionerliga insatser.

Vid fasta insatser så väljer du hur mycket du ska satsa varje bet och håller dig till det – oavsett odds eller känsla för matchen. Hela poängen med fasta insatser är att ta bort den mänskliga faktorn. Extremt få människor, om ens någon, har förmågan att värdera ett spel rätt och anpassa sin insats korrekt.

Den mest lönsamma metoden är att använda proportionerliga insatser. Vid varje bet satsar du en viss procent av spelkassan. En sund insatsnivå är runt två procent av ditt saldo. Det kan låta fegt och tråkigt men spelar du bra växer insatserna fort och den stora fördelen är att det är nästintill omöjligt att bli pank. Vårt tips är att du håller dig till proportionerliga insatser när du lägger dina spel.

 

2. Lägg inte flera spel på samma match

Det är lätt att måla upp en matchbild och vara så övertygad att den blir sanning. Barca måste ju bara vinna här … (ett spel) och lär leda redan i halvtid (ett till spel) och så blir det en massa mål (ett tredje spel). Poff så har du massa pengar investerat i flera spel som betyder ungefär samma sak. Går ett spel förlorat så torskar du troligtvis alla. Än värre om du sedan kliver in med livespel och vägrar inse att det inte blev som du tänkt dig.

 

3. Hitta dina styrkor och använd dem

Vi har alla våra styrkor och svagheter. Vissa kan fotboll och andra kan hockey. Är du vass på golf så finns det ingen anledning att spela på basket. Samma med speltyper. Är du bra på att förutse matchvinnare så är det där pengarna ska in – inte på hörnor, mål och gula kort. Det tar länge att få fram tillförlitlig statistik på vilken sorts tips du presterar bäst, men det går ganska fort att få en känsla för vad du är bra på.

 

4. Ta alltid det högsta oddset (det räcker inte med en bookie)

Det skiljer mycket på vilka odds som erbjuds, inte bara mellan bolagen utan även från match till match. Jämför odds innan varje spel – ibland kan det skilja flera hundra kronor i vinst per satsad tusenlapp från ett bolag till ett annat. Eftersom marginalerna är små så har du inte råd att ta det sämre oddset. Plocka ut ett par spelbolag och se till att fördela spelkassan jämnt mellan dem. Då har du alltid pengar på rätt ställe när det är dags att investera degen. Ett absolut minimum är att ha konton på 2-3 bolag men ju fler desto bättre. Vår rekommendation är att du har minst fem välkända och pålitliga bookies. Här är några av våra favoriter.

 

5. Var ärlig mot dig själv (och kom inte med ursäkter)

Det är lätt att hitta på ursäkter när det går dåligt. Det var inte otur att bollen gick stolpe ut i 90 minuten. Betting handlar inte om tur och otur. Sådana incidenter jämnar ut sig i längden. Förlorar du så är det för att du gör någonting fel. Så enkelt är det.

Tänk över vad som har gått bra och dåligt, ta nya tag och gör det bättre nästa gång.
Det tar tid att bli duktig på betting men är du noggrann och följer tipsen på den här listan så kommer du dit förr eller senare.

 

Ett sista tips är att följa våra speltips gratis här – vi har lång erfarenhet av spel och kanske bäst avkastning av alla tipssidor på nätet.