SHL startar om efter landslagsuppehåll. Jag hittar spelvärde i två av matcherna. Häng med!

HV 71 – Rögle

Jag läser på Rögles hemsida att Kodie Curran mest troligt är spelklar efter sin skada på torsdag. Det är en mycket positiv nyhet för Rögle. Curran som varit SHL:s bäste back i inledningen av SHL med ett poängsnitt på över 1p/match. Viktig i special teams och bra avvägningar i uppspel/spelvändningar. Likt en quarterback i Amerikansk fotboll. Inför denna match har de två förluster i rad. Dock har man varit väldigt skadedrabbade så landslagsuppehållet kom lägligt för skåningarna.

HV 71 är av tradition starka på hemmaplan. Ser vi på statistiken är de seriens sjätte bästa hemmalag i år, att jämföra med Rögle som är seriens bästa bortalag. Inbördes möten mellan HV och Rögle är jämnt. De senaste fem matcherna i Jönköping har HV två segrar. Jag ser framför mig en jämn match. Oavgjort är inget långskott, men då Betsson erbjuder oddset 2.90 för den raka på Rögle tycker jag spelvärdet är fint!

Match: HV 71 – Rögle
Liga: SHL
Nedsläpp: 14/11 kl. 19:00
Spel: 2
Odds: 2.90*
Spela hos: Betsson
*Aktuellt odds 13/11 kl. 09:38

Djurgården – Luleå

Klassiskt möte mellan två rivaler som inte gillar varandra. När Luleå gästar Hovet blir det ofta känsloladdade matcher med bra fart och mycket närkamper. Det är den bilden jag ser framför mig. Djurgården kommer gasa från start för att hitta tillbaka till ett vinnande spår. Senaste fem matcherna finns ingen vinst efter 60 min. I gårdagens CHL match mot Skellefteå räddade målvakten Niklas Svedberg DIF kvar i matchen som slutade oavgjort efter snöpligt självmål av SAIK under en avvaktande utvisning. Min bild av ett Djurgården ur form förstärktes under den CHL matchen. Jacob Josefsson, lagets hjärta och kapten, saknas fortfarande för DIF. En nackdel!

Luleå har tuffat på bra och ser mer och mer ut som den ”tråkiga” maskin de kan vara där de stänger ner matcher vid ledning. Det är ingen slump att Luleå är det lag som släppt in minst mål hittills i år. Luleå studsade tillbaka fint efter 0-3 borta mot Bern i CHL igår. Dessförinnan bröts vinst-streaken på sex raka vinster av Växjö. I segern mot Bern stod Rautio i kassen och jag antar därför att Lassinantti tar förstaspaden på torsdag. Ingen nackdel! Likt HV – Rögle tror jag på en relativt jämn match och ser därför spelvärde i den raka tvåan som Betsson erbjuder oddset 2.75 för.

Match: Djurgården – Luleå
Liga: SHL
Nedsläpp: 14/11 kl. 19:00
Spel: 2
Odds: 2.75*
Spela hos: Betsson
*Aktuellt odds 13/11 kl. 09:52

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit