Det är fredag och ingen chef på jobbet. Då rekas helgens hockey där jag hittar ett finurligt spel mellan Växjö och Rögle. Oddset? Över 4.0 x pengen!


Jag såg matchen mellan Örebro och Växjö igår. Växjö är stora, starka och spelade med bred marginal i första perioden. Där ÄGER man matchen och borde haft mer än 1-0 i paus. Sedan kommer deras akilleshäl. Boxplay. 40 %. Så ofta gör motståndarna mål på Växjö i PP. Och det håller såklart inte. Men detta är en siffra som är så dålig att den kommer bli bättre då BP egentligen inte kräver mer än hårt jobb, ligga i skottlinjen och fyra synkade gubbar på isen. Örebro kvitterar i PP till 1-1 och sedan svänger matchen över till Örebros fördel, som med gott självförtroende vågar spela för att vinna. Jag tror Växjö är på rätt väg och kan man bygga vidare på första perioden kommer de att klättra i tabellen.

Rögle däremot har nog varit lite av motsatsen till Växjö i år. Jag menar inte att Rögle borde ligga sist men de har presterat bättre än vad många, inklusive mig själv, trodde. Senast besegrades Djurgården i OT, en match där Djurgården slarvar på Rögles första mål och bränner några lägen för att ta ledningen. Överlag en jämn match men då ska vi komma ihåg att Djurgården spelade CHL två dagar innan, vilket Rögle inte gjorde. Kanske kan vi ana att Rögles form är lite nedåtgående?

Efter att ha följt oddsens rörelse (öppnade på 2.16 – 4.15 – 3.10 hos Betsson) har de nu börjat luta lite mer åt Rögles håll: 2.23 – 4.10 – 2.95. Detta viskar om att det kan bli en jämn match. Ett Växjö som måste bygga vidare på det enkla och stabila spelet mot ett Rögle som kanske övervärderas här. Jag lägger pengen på krysset till det finfina oddset 4.10 hos Betsson.

Match: Växjö – Rögle
Liga: SHL
Nedsläpp: 12/10 kl. 15:15
Spel: X
Odds: 4.10*
Spela hos: Betsson
*Aktuellt odds 11/10 kl. 09:30

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit