Markus och dajmen

Vem är jag? En forskarstuderande bettingintresserad småbarnspappa som gärna smiter in på toa för att kolla oddsrörelserna i lugn och ro. Jag har länge bettat på sport, främst hockey och fotboll, men aldrig riktigt haft någon tanke med mina spel förrän jag började prata med Linus här på matchodds. 
 
Vi snackade mycket om spelvärde, dvs att hitta guldkornen. En match där oddset kanske ligger på > 2.0 men stänger på < 1.8. Han berättade att det tar mycket tid att läsa och reka för att hinna med och hitta dessa matcher innan oddsen har korrigerats till de rätta. Och tid, ja det är ju inget man har för mycket av som småbarnspappa direkt … Men fint som snus hade det varit att alltid lägga sådana spel. Det hade varit som att singla slant med en favör att vinna varje gång. Och vem vill inte det?!
 
Men fast i mig var denna tanke: Att hitta ovan nämnda exempel tar mycket tid, och ser vi på edgen när vi klickar 2.3 vilket motsvarar en sannolikhet på 0.435 (=1/2.3) som sjunker till 1.7 så har vi plötsligt 58.8% chans att vinna (1/1.7). Det är klart att sådana och liknande fina spel inte ska komma gratis.
 
Så om man minskar tiden på reka och leta, hur ska man då göra för att behålla en hyfsad edge i sina spel? Mitt svar är dajmen! Alltså X:et i 1X2. Det är oftast underskattat. Och det kommer ofta med höga odds, faktiskt så högt som > 3 för de mesta. Och kan man då hitta ett mönster där man snittar att pricka rätt 1/3 eller bättre, ja då har vi gröna siffror.
 
Efter snart 100 bokförda spel lagda enbart på dajmen har jag ganska exakt en hit rate på 33% med snittodds 3.4. Det ger att om min insats var 1 enhet pengar på varje spel så har jag en ROI på 100*3.4/3 = 113.33. Det är inte fy skam.
 
Så hur gör jag för att hitta mina dajmspel? Häng med mig på matchodds.se så ska du få se!