Speltips Europa League Marseille Atletico Madrid Matchodds

Nu är det finaldags i Europa League, och det är Marseille och Atletico Madrid som gör upp om titeln. Det är mycket på spel — och underhållningsvärdet i kvällens match kan mycket väl ligga i det taktiska spelet snarare än i offensiven. Vårt speltips för dagen har ett odds på 2.02 och baserar sig på lagens respektive styrkor och brister.

 

Marseille

Marseille har fått ett ordentligt lyft under säsongen och ligger just nu på fjärde plats i tabellen, bara tre poäng efter Monaco som innehar andraplatsen.

Marseilles väg till finalen i Europa League har varit allt annat än lätt, och de har ställts mot lag som Salzburg. Leipzig, Athletic Bilbao och Sporting Braga.

Läget i laget är under kontroll, men med frågetecken på Rolando och Kostas Mitroglou.
 

Atletico Madrid

Atletico Madrid har även de haft en strålande säsong och ser ut att sluta som tvåa i La Liga.

Besvikelsen var stor när Atletico Madrid åkte ur Champions League, men sen dess har de seglat genom Europa League. På vägen har de slagit ut Köpenhamn, Lokomotiv Moskva, Sporting Lissabon och slutligen Arsenal.

Jose Gimenes och Vitolo är tveksamma för spel, och tränare Diego Simeone måste tyvärr nöja sig med att följa matchen från läktarplats.
 

Statistik

• Atletico Madrid har vunnit 6 av sina 8 matcher i Europa League den här säsongen
• Marseille har bara vunnit 1 av sina 9 bortamatcher i Europa League den här säsongen
• Atletico Madrid har hållit nollan i 5 av sina 8 matcher i Europa League
• Marseille har misslyckats göra mål i 5 av 7 bortamatcher sen gruppspelet i Europa League
• Det har blivit under 2.5 mål i Atletico Madrids 4 senaste matcher i Europa League
 

Speltips

Atletico Madrid är favoriter att ta hem sin tredje Europa League-titel, men oddset har stigit och 2.05 på Atletico är inget dumt spel. Men det ser ut att bli en tät match, och att Marseille skulle skrälla är inte helt otänkbart. Vi avråder dock att spela Marseille trots det höga oddset 4.70x pengarna.

Mycket tyder på att det blir en tät match som avgörs med ett uddamål, eller till och med i förlängningen. Att det blir någon sprakande match har vi svårt att tro om man ser till statistiken, och i en så pass viktig match som kvällens final blir spelet ofta extra försiktigt.

Vi spelar under 2 mål i matchen till odds 2.02 hos Bethard. Blir det mot förmodan två mål i matchen så får vi insatsen tillbaka.

 

 

Match: Marseille – Atletico Madrid
Avspark: 16/5 kl. 20:45
Spel: Under 2 mål
Odds: 2.02*
Spela hos: Bethard

*Aktuellt odds 16/5 kl. 14:30

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit