Matchodds Banner (E-Sport)

Pinnacle E-Sport

Pinnacle lanserar ny portal för E-sport

Pinnacle är i topp när det gäller E-sport. De erbjuder flest spel till bäst odds — och nu har de ...
Läs mer
CS-GO

CS:GO 31/10 Crowns – SuperJymy

Crowns att vinna matchen, odds 1.75 på Pinnacle Event: Crowns - SuperJymy Spelstopp: 31/10 kl. 21:00 Spel: Crowns Odds: 1.75* Spelbolag: Pinnacle *Aktuellt ...
Läs mer
Dota 2 Logo

Dota 2 28/10 – Keen Gaming – SG e-sports

Keen Gaming -1.5 @ 2.20 på Unibet Event: Keen Gaming - SG e-sports Spelstopp: 28/10 kl. 12:00 Spel: Keen Gaming -1.5 ...
Läs mer
StarCraft 2 SC2 Logo

SC2 27/10 — Stats – SpeCial

SpeCial +1.5  @ 2.139 på Pinnacle ...
Läs mer
CS-GO

CS:GO 26/10 — Space Soldiers – Seed

Seed +5.5 @ 1.819 på Pinnacle ...
Läs mer

E-Sport

E-Sport är ett samlingsnamn för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler till skillnad från den traditionella idrotten.

Sporten utövas individuellt eller i lag — och har idag växt till att bli världens mest sedda sport.

Matcherna via internet, men årligen arrangeras en mängd stora turneringar inom med tusentals åskådare på plats — och miljoner tittare via internet och tv.

2017 års världsmästerskap (Intel® Extreme Masters) i Katowice, Polen hade mer än 173 000 besökare och än mer imponerande — 46 miljoner unika tittare online.

Spelbolag som har odds på E-sport

När intresset ökar så börjar fler och fler spelbolag erbjuda odds och spel på E-Sport. Än så länge är spelbolagen inte särskilt bra på att sätta oddsen — och hänger du med så kan du hitta riktigt fina spel till höga odds.

Våra rekommenderade spelbolag som har odds på E-sport är:

• Betfair: 1000 kr bonus
Betsafe: 2000 kr bonus
Comeon: 3000 kr bonus
Nordicbet: 1000 kr bonus + 250 kr riskfritt spel
Unibet: 1000 kr bonus
Betser: 100 euro bonus
Betsson: 1000 kr riskfritt spel
Mobilebet: 2500 kr bonus
Pinnacle: Marknadens högsta odds

E-Sport: de populäraste spelen

Man kan tävla i nästan alla spel som tillåter multiplayer, men vissa har växt och blivit omåttligt populära. Här kan du se de mest populära spelen inom E-sport.

Dota 2 – det överlägset största spelet med över 2 000 professionella utövare och 127 miljoner dollar utbetalade i prispengar.

Dota 2 är ett multiplayerspel som har utvecklats av Valve Corporation. Det är en fristående uppföljare till Defence of the Ancients: All Stars i spelet WarCraft III.

Dota 2 går att spela gratis via Steam, och är en utmanare till titlarna League of Legends och Heroes of Newerth.

Utövarna som har vunnit mest på Dota 2 är KuroKy, Miracle, UNiVeRsE, MinD_ContRoL, Matumbaman, SumaiL, ppd, Fear, GH och iceice. De har spelat ihop mellan två och 3.5 miljoner dollar i prispengar vardera.

League of Legends – LoL är mer populärt än Dota 2 sett till utövare och tävlingar.

LoL har omkring 5 000 tävlande och det har spelats nära 2000 turneringar. De totala prispengarna i dessa tävlingar ligger på omkring 44 miljoner dollar.

League of Legends (kallas ofta LoL) är ett strategispel i realtid. Det utvecklades av Riot Games, med mycket inspiration från av Dota — vilket är dess största utmanare.

De främsta League of Legends-utövarna tävlar i Riot Games ”League of Legends Championship Series” vilket också kallas LCS.

LoL är extremt populärt i asien: på topp-tio hittar vi nio sydkoreaner och en kines. De spelarna är Faker, Bengi, Wolf, Bang, Dunke, Blank, PawN, Mata, ClearLove och Looper.

Counter-Strike: Global Offensive – CS:GO är det fjärde spelet i CS-spelserien.

Spelarna hade till en början svårt att överge Counter-Strike 1.6 och Source, men efter en mängd uppdateringar har CS:GO tagit förstaplatsen inom E-sport sett till antalet utövare.

CS:GO har över 8 500 professionella spelare och på 2 700 turneringar har det utbetalats mer än 40 miljoner dollar i prispengar.

StarCraft 2 – SC2 är ett strategispel från Blizzard och utspelar sig i framtiden.

StarCraft 2 domineras av sydkoreanska spelare men det finns ett gäng skickliga spelare från europa och USA.

SC2 har ungefär 1 700 professionella utövare och det har spelats  4 500 turneringar med en total prispott på 24 miljoner dollar.

StarCraft II World Championship Series är Blizzards egen serie. Den är uppdelad i tre geografiska regioner, och spelarna som samlar ihop flest kvalpoäng går vidare till the Global Finals på Blizzcon.

På topp tio i inspelade prispengar hittar vi bara sydkoreaner: MC, sOs, Life, Polt, INnoVation, TY, Mvp, MMA Byun och PartinG.

Matcher och turneringar inom E-sport

Tävlingarna inom sporten skiljer sig åt beroende på speltyp och var i världen den utövas. Det finns nationella ligor, som till exempel inom League of legends. Andra spel har mer fokus på turneringar, till exempel Counter-strike.

De största turneringarna inom E-sport

 

Dreamhack – DreamHack är världens största LAN-party. Under festivalen arrangeras det E-sportturneringar i bland annat Dota 2, StarCraft 2 och Counter-Strike: Global Offensive.

DAC – Dota 2 Asian Championships spelas i Shanghai och har en prispott på drygt 600 000 dollar.

Electronic Sports World Cup – ESWC är ett återkommande mästerskap inom E-sport som spelas årligen.

Intel Extreme Masters – Intel Extreme Masters är den största och mest prestigefyllda E-sportserien i världen. Här tävlar världens bästa gamers i bland annat Counter-Strike: Global Offensive och StarCraft II. 2017 års evenemang hade över 173 000 besökare på plats och 46 miljoner tittare online.


Major League Gaming
– MLG är en amerikansk E-sportorganisation som satsar mycket på att öka intresset för E-sport via sina sändningar av turneringarna. De tävlar i Call of Duty, Overwatch och World of Warcraft.

 
The International – The International är en årlig turnering i Dota 2, känd för sina höga prissummor. År 2017 tog Team Liquid hem förstapriset och nära 11 miljoner dollar.