Gladbach-Roma

Efter en otroligt fin inledning av oktober och en ROI på 185 % under samma månad är formen på topp! Jag har synat torsdagens Europa Leauge-omgång och funnit ett undervärderat Borussia Mönchengladbach.

Fjärde omgången av gruppspelet i Europa League går av stapeln under torsdagskvällen. Återigen har jag synat mötet mellan Gladbach och Roma (underspelet satt i Rom till närmare 2.5 x pengarna) och funnit ett fint spelvärde.

Läget i Grupp J:
1. Roma 5 poäng
2. Basaksehir 4 poäng
3. Wolfsberger 4 poäng
4. Gladbach 2 poäng

Gladbach kommer till mötet som jumbo i gruppen samtidigt som de leder Bundesliga och stormar mot en succéartad säsong. Laget inledde EL-spelet med en chockförlust mot Wolfsberger på hemmaplan för att därefter spela 1-1 mot såväl Basaksehir som Roma på bortaplan. Med andra ord är det kniven mot strupen när Roma nu kommer på besök. I föregående möte var Gladbach, i mina ögon, två klasser bättre än Roma men till följd av flera missade jättelägen blev det bara 1-1.

Läget i laget är riktigt bra sånär som på skadelistan där spelare som Pléa, Bensebaini, Embolo och Rafael återfinns. Däremot har laget visat upp en grym målform på slutet och vunnit senaste tre hemmamatcherna i Bundesliga med 2-1, 5-1 samt 4-2. Det stora utropstecknet i Gladbach är nyförvärvet Marcus Thuram, son till Lilian, som har gjort 5 mål och 4 assist på 9 starter i Bundesliga.

Roma leder som sagt gruppen och kan vara nöjd med en pinne på Borussia-Park. Laget parkerar just nu på en tredjeplats i Serie A och är sju pinnar efter ledande Juventus. Roma är obesegrade i sina senaste åtta matcher och kommer senaste från en imponerande vinst hemma mot Napoli.

Roma dras med en diger skadelista då hela sex spelare ser ut att missa mötet mot Gladbach. Däribland viktiga Pellegrini, Mkhitariyan samt Cristante.

Jag ser vinstchansen som mycket god för Borussia Mönchengladbach. Framför allt då Roma inte har stött på riktigt bra motstånd på bortaplan ännu och inte heller spelat mot varken Juventus eller Inter i ligan. Gladbach måste som sagt vinna för att ha en reell chans till avancemang. Laget har en oerhört potent offensiv oavsett vilka som startar och på pappret känns mittbacksparet Fazio och Smalling oerhört svajigt.

Jag tycker således att allt talar för en hemmavinst. Spelbolagen har helt korrekt Gladbach som favoriter men när vi får över 2x pengarna för den raka ettan är jag inte sen att hugga.

Match: Borussia Mönchengladbach – AS Roma
Cup: Europa League (Grupp J)
Avspark: 7/11 kl. 21:00
Spel: 1
Odds: 2.05*
Spela hos: Bethard
*Aktuellt odds 6/11 kl. 12:45

Tack för att ni tog er tid!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit