Werder Bremen-Schalke

Efter ett otroligt långt uppehåll känns det som att det varit flera månader sedan som vi fick uppleva Bundesliga. Omstarten sker dock redan idag, fredag, för vilken det finns ett fint speltips sedan tidigare beträffande Dortmund-Paderborn. För lördagens omgång har jag hittat ett otroligt överodds på Werder Bremen.

Werder Bremen har haft en kämpig inledning av årets Bundesliga med mängder av skadeproblem. Dessa har dock börjat räta ut sig då bl.a. Ludwig Augustinsson förväntas göra comeback på Lördag.

Werder Bremen har sannerligen haft svårt att vinna matcher denna säsong då laget endast har två vinster av elva möjliga. Frånsett förlusten senast borta mot ligaledarna Gladbach (3-1) har dock laget en positiv trend med poäng i sex raka matcher (DFB-pokal inräknat). Av det jag sett har spelet sett riktigt bra ut och anledningen till poängtappen har många gånger varit en något trög defensiv. För framåt har lagt väldigt mycket kreativitet i form av Klaasen, Eggstein, Osako, Rashica samt Sargent.

Schalke 04 har börjat säsongen betydligt bättre även om de, som sig bör när man heter Schalke 04, har blandat och gett i prestation. Faktum är dock att de endast har inkasserat två förluster i ligan (Bayern och Hoffenheim), vilket får ses som otroligt bra. Till lördagens bortamatch saknar dock laget två starka pjäser från backlinjen i form av Salif Sané samt Benjamin Stambouli, för vilka det inte finns några givna ersättare för.

Ser vi till lagens inbördesmöten har Werder Bremen ett starkt övertag med fem vinster i lagens sex senaste möten. Därtill har de fyra raka vinster mot Schalke. Målskillnaden är även den talande då Bremen mäktat med 14 gjorda mål medan Schalke endast lyckats göra fem mål på dessa sex möten.

Jag tycker inte att Werder Bremens prestation samt kvalitet avspeglar sig i tabelläget. Det beror till stor del av skador men även ungdomlig naivitet i försvarsspelet. Här tycker jag dock att det är ett mycket fint läge för tre pinnar då Schalke kanske har fått med sig något poäng för mycket hittills. Sådant brukar nämligen jämna ut sig under säsongen. Spelbolagen värderar lagens vinstchanser hyfsat likvärdigt vilket jag tackar och bockar för sett till att Werder Bremen får tillbaka ett gäng viktiga spelare men även är Schalke O4’s så kallade ”bogey team” i Bundesliga. Den raka ettan får vi i nuläget för 2.50x pengarna, vilket får ses som otroligt generöst.

Match: Werder Bremen – Schalke 04
Liga: Bundesliga
Avspark: 23/11 kl 15.30
Spel: 1
Odds: 2.50*
Spela hos: Bethard
*Aktuellt odds 22/11 kl 14.00

Tack för att ni tog er tid!

Lämna ett svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit