Matchodds Banner (Gratisspel)

Ett gratisspel låter dig lägga ett spel, men spelbolaget står för fiolerna. När du lägger spelet minskar inte ditt saldo på spelkontot — du behöver faktiskt inte ens ha några pengar på kontot när du lägger ett gratisspel.

 

Det finns såklart lite regler gällande gratisspel. Det är upp till varje spelbolag att bestämma hur det ska gå till – men här får du veta hur det går till i stora drag.

Ifall ditt gratisspel vinner så får du nettovinsten (vinsten minus insatsen) på ditt spelsaldo, du får ofta vinsten i bonuspengar som måste omsättas ett visst antal gånger. Men för dig är det ju lätt fixat. Om ditt spel går förlorat så får du inte tillbaka insatsen, den sortens bonus kallas för ett riskfritt spel.

 

När du lägger ett gratisspel brukar du bara behöva välja en match på kupongen och kryssa i en ruta som bekräftar att du vill lägga ett gratisspel istället för att använda dina egna pengar. Hur du gör varierar så klart mellan olika bolag.

Ett tips på hur du kan använda ditt gratisspel är att passa på och göra en chansning – varför inte slå till på en högoddsare när det ändå inte kostar någonting. Vinner du så blir belöningen desto större.

 

 

En annan sorts belöning är riskfria spel. Då spelar med dina egna pengar, men får tillbaka insatsen om du inte vinner. Läs mer om hur riskfria spel fungerar här.

Det allra bästa sättet att öka på spelkassan är givetvis med en bonus. Störst bonus får du om du öppnar konto på ett nytt bolag. Men det finns även bonusar att hämta på bolagen där du redan spelar – det kallas insättningsbonus eller lojalitetsbonus.

Ett litet tips är att alltid vara trevlig när du pratar med supporten ifall någonting inte går som förväntat — en bra kund kan ofta bli lite extra belönad så småningom. Beter du dig illa så kommer de troligtvis inte vilja göra allt de kan för att behålla dig som kund.